Tips voor je huid in de zomer

Gepubliceerd: 02-04-2022 12:06:16

Tips voor je huid in de zomer

SUN, SEA & FUN

JAAAA… de zomer is vorige week officieel ingegaan! Nog heel even en dan beginnen ook de (school)vakanties. En of je deze periode nu gebruikt om naar de andere kant van de wereld te reizen of om lekker thuis te genieten, één ding staat vast: je hebt de tijd om je te ontdoen van alle dagelijkse beslommeringen, even tijd voor je zelf. Onthaasten!

Vakantie is dé tijd om te genieten, van vooral niets moeten, een tijd om te ontkoppelen, tot rust te komen. Wanneer vakantie het enige is waar je op dit moment naar verlangt, waarom zou je dan je kostbare tijd en energie stoppen in een tijdrovende huidverzorgingsroutine?

Nou zijn wij toch al geen voorstanders van een ingewikkeld beautyregime. Daarom deze verzorgingstips om als een minimalist optimaal van je vakantie te genieten. Zelfs voor een beauty-liefhebber is het goed om je huidverzorgingsroutine tijdens een vakantieperiode even aan te passen.

Onze gouden tips:

1. Water, water, water

Om uitdroging van je huid te voorkomen, moet je je voldoende hydrateren. Hydrateren en beschermen kan van buitenaf maar natuurlijk ook van binnenuit. Door de hitte verdamp je extra vocht via je huid. Hierdoor kan je huid gedehydreerd raken. Drink daarom voldoende water, 2 liter is zo verdampt. Begint water je te vervelen, denk dan eens aan een fruitwatertje, lekker een beetje vers fruit kneuzen en toevoegen, heerlijk! 

2. Eet je rijk aan antioxidanten

De zon doet nog iets in je lijf: het zorgt ervoor dat je meer vrije radicalen aanmaakt. Vrije radicalen versnellen je huidverouderingsproces aanzienlijk. En dát wil je niet! Antioxidanten schakelen de vrije radicalen uit. Je vindt ze in

  • vers fruit, vooral rood bosfruit
  • verse groente, zoals bladgroente (spinazie en sla), maar ook de fellere kleuren groente zoals broccoli en tomaat
  • kruiden en specerijen, zoals gember, kurkuma, knoflook, basilicum, chilipoeder
  • noten, eet ze rauw en onbewerkt, en denk aan walnoten, pecannoten, amandelen en hazelnoten
  • zaden zoals hennepzaad en sesamzaad

3. Laat je make-up achterwege

Zeker wanneer je concealers en andere fluid make-up producten op je huid gebruikt, is het belangrijk om je huid tijdens de vakantie weer even goed op adem te laten komen. De vakantie is daarvoor een uitgelezen periode. Jij in de ontspan, je huid ook!

4. Reinig en hydrateer je huid goed

De belangrijkste huidverzorging tijdens vakantie is en blijft het grondig reinigen en hydrateren van je huid, een voedende gezichtsolie doet beide. Reizen, zon, zee en strand hebben hoe dan ook invloed op je huid. Wanneer je je huid met olie reinigt en de olie ook gebruikt als moisturizer, hoef je geen dagcrème mee te nemen.

5. Gebruik een waterspray

Spray voordat je de olie als moisturizer gebruikt wat water op je gezicht. Dit zorgt voor een optimaal gehydrateerde huid.

6. Bescherm jezelf tegen de schadelijke effecten van de zon

Fact! Zonlicht hebben we nodig om in leven te blijven. Het zorgt ervoor dat we vitamine D in ons lichaam krijgen. Vitamine D is de bouwsteen voor het goed functioneren van ons lijf. Toch kan de zon ook schade toebrengen. En of je wel of geen zonbeschermingsproducten gebruikt, hou er rekening mee dat de zon tussen 12.00 en 15.00u de sterkste stralen heeft. Zoek daarom zeker als je in een warm land bent tussen 12.00 en 15.00u de schaduw op en bouw je zon-uren op. Zo kan je huid langzaam aan de zon wennen en zul je minder snel verbranden.

7. Wanneer je met het vliegtuig reist

Goede hydratatie is het allerbelangrijkst om je huid tijdens een vliegreis in optimale conditie te houden. De airconditioning trekt veel vocht uit je huid. Blijf ook bij thuiskomst flink smeren en hydrateren, op deze manier zul je je gebruinde huidje het langst behouden!

Have fun!

Deel dit bericht