SUIT Natuurlijke verzorging is VEGAN. Natuurlijk.

Gepubliceerd: 05-08-2017 11:32:18

SUIT Natuurlijke verzorging is VEGAN. Natuurlijk.

SUIT is vegan: dus ook géén bijenwas in SUIT natuurlijke verzorging

Bijenwas is een mooi product. Wij vinden het zelfs prachtig. Met waanzinnig mooie en beschermende eigenschappen. In veel crèmes, zalven, lippenbalsems, bodybutters, lippenstiften en zelfs mascara wordt bijenwas toegevoegd om haar stabiliserende, verdikkende en beschermende eigenschappen. Die gedachte is zo gek ook niet, vanuit de functie van bijenwas bezien.

Maar hoe kostbaar is die bijenwas? En wat frustreren we 'for no reason'?

  • Voor 1 kg honing moeten bijen, onder andere de Apis mellifer, ca. 100.000 vluchten van 240.000 km afleggen en contact maken met ongeveer 15 miljoen bloesems!
  • Voor het maken van 30 kg honing en 1 kg was is dan ook een kolonie van ongeveer 50.000 bijen nodig.
  • Deze was is een waardevol product voor het bijenvolk. Deze was is de wortel van de bij. De koningin legt haar eitjes erin, zodat het bijenvolk kan groeien. Ook worden hier de honing en pollen bewaard.

Wij kiezen daarom heel bewust uitsluitend voor plantaardige olie en was.

SUIT Matters: dus ook geen palmolie

We zorgen niet alleen goed voor de dieren zelf. Ook ingrediënten die de woonomgeving van mens of dier aantasten, gebruiken wij niet. Een voorbeeld hiervan is palmolie. Palmolie is een van de meest gebruikte grondstoffen ter wereld.

  • Het grootste gedeelte van de palmolie wordt geproduceerd in Indonesië.
  • 8 miljoen hectare Indonesische grond wordt nu al gebruikt voor deze plantages, tweeënhalf keer Nederland. In tien jaar tijd is de productie bijna verdrievoudigd.
  • En dat terwijl lokale gemeenschappen voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van het land dat voor plantages wordt leeggeruimd.
  • Ook tropische regenwoud moet plaatsmaken voor deze plantages. Tijgers, orang-oetans, olifanten en nog veel meer andere diersoorten worden hierdoor met uitsterven bedreigd.

Palmolie is een veelzijdig product, maar uitstekend vervangbaar door andere oliën. Deze oliën zijn niet zo makkelijk te winnen als palmolie en ze zijn wat duurder. Maar ze zijn wel fair. SUIT Matters. 

Deel dit bericht