Natuurlijke huidverzorging kopen, waarom eigenlijk?

Gepubliceerd: 26-03-2018 13:51:36

Natuurlijke huidverzorging kopen, waarom eigenlijk?

Natuurlijke huidverzorging is een ware trend aan het worden, en wat zijn we daar blij mee! In de voeding is deze trend al een tijdje aan de gang: we proberen zo goed en zo kwaad als dat gaat de pakjes, zakjes en kant-en-klaar maaltijden vaker achter ons te laten en veel meer voeding te eten die onbewerkt is. Foodbloggers posten de mooiste foto's van hun maaltijden van pure ingrediënten. Gelukkig met bijbehorende recepten. En we smullen ervan! 

Waarom zou je natuurlijke huidverzorging kopen? 

Dat is geen gekke vraag hoor! We krijgen hem dagelijks in de mail, maar ook van beautybloggers, op beurzen, en zelfs vriendinnen vragen het ons nog wel. Daarom wijd ik er deze blog aan. 

De natuur bevat alle waardevolle voedingsstoffen die je nodig hebt

Dat geldt natuurlijk voor onze voeding, waardoor puur natuur en onbewerkt eten ongekend populair is geworden. Maar weet je dat dit ook voor je huid geldt? Je huid is je grootste orgaan en 2 belangrijke functies van de huid zijn het opnemen van zuurstof en het uitscheiden van afvalstoffen. De beste gezichtsverzorging bestaat dus uit:

  • een goede reiniger die je huid reinigt zodat je huid haar functie behoudt
  • een goede dag- en nachtverzorging die zorgt voor verzorging en bescherming van je huid. 

Steeds vaker worden oliën gebruikt als reinigingsproduct omdat deze zelfs bij waterproof mascara effectief zijn en zachte oliën je huid niet beschadigen. Natuurlijke oliën zijn bijvoorbeeld macadamia olie of jojoba olie. 

Voeding krijgt je huid ook uit de natuur: natuurlijke oliën zijn rijk aan diverse vitamines waaronder de belangrijke A en E. 

Kruiden als duizendblad extract hebben een uitstekende ontstekingsremmende en antiseptische werking. Calendula verzorgt de droge en beschadigde huid. Aloë Vera wordt bij diverse huidziektes gebruikt omdat het onder meer wondherstel bevordert. Aloë Vera werkt voor elke huid kalmerend en hydraterend. En dat zijn maar enkele voorbeelden. Lees hier verder welke ingrediënten in SUIT Matters zitten en waarom. 

Natuurlijke ingrediënten voor verzorgingsproducten zijn veilig

Nee, het is een misverstand dat alles wat uit de natuur komt goed is voor je. Arsenicum, aluminium en andere metalen, ze zijn natuurlijk niet goed voor je. Net als diverse bacteriën. Dus 'natuurlijk' om het 'natuurlijk' is niet altijd gezond. De gezondheid en schadelijkheid van ingrediënten wordt door diverse instanties bijgehouden. Met name de van de 'oude' natuurlijke ingrediënten op deze lijsten is bekend dat zij veilig zijn. De nieuwere worden veelal nog getest (nee niet op dieren, dat is gelukkig in heel Europa al lang verboden). De 100% natuurlijke ingrediënten van SUIT Matters zijn gecontroleerd en alle producten van SUIT zijn NCS gecertificeerd. De Environmental Working Group heeft werkelijk elk denkbaar ingrediënt getest (natuurlijk en niet natuurlijk). Wil je van een ingrediënt weten of het kwaad kan, kijk dan gerust op hun website. 

Goede alternatieven voor de giftige stoffen in synthetische verzorgingsproducten

We schreven er al eerder een blog over: Foute stoffen in verzorgingsproducten. We hebben het bij een top 10 gehouden van meest voorkomende schadelijke synthetische stoffen, anders zie je door de bomen het bos niet meer ;-) maar stoffen zoals parabenen, petroleum en triclosan staan er allemaal op. 

Natuurlijke huidverzorging is steeds goedkoper geworden

Natuurlijk vind je dit ook een belangrijk argument, wij ook! Veel synthetische ingrediënten (zoals petroleum) zijn spotgoedkoop en ook daarom veel gebruikt. Toen er nog nauwelijks vraag was naar natuurlijke huidverzorging werd er slechts op kleine schaal geproduceerd. Logisch, natuurlijke huidverzorging bevat geen synthetische conserveringsmiddelen dus groot produceren was toen geen optie. Nu er veel vraag is naar natuurlijke huidverzorgingsproducten kan er groter geproduceerd worden. En dat betekent efficiënter. En dat betekent dat het goedkoper kan. 

SUIT Matters: natuurlijke huidverzorging die betaalbaar is

De grote vraag naar natuurlijke verzorging is ook een belangrijke reden voor het feit dat onze producten betaalbaar zijn. En zonder grootschalige en dure marketing kan dat ook zo blijven. Help ons en deel je mening over SUIT verzorgingsproducten met je omgeving of bij ons online.  

Deel dit bericht