Avocado voor een stralende huid

Gepubliceerd: 16-03-2022 16:59:18

Avocado voor een stralende huid

Een avocado per dag is lekker en gezond! Gelukkig ligt het tijdperk waarin vet de grote boosdoener is al weer even achter ons en weten we inmiddels dat goede vetten enorm gezond zijn. Maar wist je dat het eten van avocado's ook helpt om je huid van binnenuit goed gezond te houden?

Antioxidanten uit avocado laten je huid stralen

Antioxidanten zijn essentieel voor een mooie, gladde en stralende huid. Weet je hoeveel antioxidanten er in avocado zitten? 

Avocado rijk aan vitamine C

Vitamine C is een krachtig antioxidant dat helpt om ontstekingen (van de huid) tegen te gaan. Bovendien helpt Vitamine C de afbraak van collageen en elastine in je huid te voorkomen. Collageen en elastine zorgen ervoor dat je huid strak en stevig blijft, maar helaas neemt de hoeveelheid collageen van nature af naarmate we ouder worden :-(

Avocado is rijk aan vitamine E

In zogenaamde 'crèmes voor de wat oudere huid' zie je vaak dat er Vitamine E is toegevoegd. Vitamine E helpt huidweefsel te herstellen en biedt bescherming tegen vrije radicalen. Hiermee helpt vitamine E actief tegen huidveroudering, zoals de fijne lijntjes. 

Gezonde vetten uit avocado hydrateren je huid

Inmiddels weten we dat goede vetten hartstikke gezond voor ons zijn en dat het zelfs onze hartgezondheid kan verbeteren. Avocado's zijn rijk aan gezonde vetten. Zij bevatten veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren en veel meervoudig onverzadigde vetzuren: 

 • Enkelvoudig onverzadigde vetzuren helpen om je huid te hydrateren
 • Meervoudig onverzadigde vetzuren helpen je te beschermen tegen schadelijke UV-stralen van de zon en helpen om ontstekingen in je huid te voorkomen of verminderen. 

Wat zijn lekkere recepten met avocado?

 • Smoothies met avocado: avocado's geven een heerlijke, romige structuur aan elke smoothie. 
 • Salade met avocado: heerlijk in combinatie met geroosterde nootjes door een eenvoudige salade van veldsla, komkommer, tomaatjes met olijfolie en balsamico, afgetopt met pitjes van een granaatappel. 
 • Guacamole: heerlijk om zelf te maken, lekker als dip bij zoutjes of groente maar ook lekker om een wrap mee te bestrijken voordat je hem vult. 
 • Chocolademousse zonder suiker! Okay, op verzoek schrijven we deze laatste met plezier uit:

Vegan chocolademousse van avocado (zonder suiker)

Ingrediënten:

 • 1 rijpe banaan
 • 1 avocado
 • 4 afgestreken eetlepels rauwe cacao poeder
 • snufje kaneel (kaneel addicts gebruiken rustig een halve theelepel)
 • om extra te zoeten: 2 medjoul dadels of agavesiroop

Bereiding vegan chocolademousse met avocado:

Doe alle ingrediënten in een foodprocessor, staafmixer of blender. Meng totdat er een egaal mengsel ontstaat. Proef om te bepalen of je (nog meer) dadels of agavesiroop wil. Doe het in bakjes en plaats ze tenminste een half uur in de koelkast voordat je ze uitserveert. Garneren met vers (rood) fruit en smullen maar! 

Deel dit bericht