Wat is Bakuchiol

Gepubliceerd: 10-01-2020 12:21:33

Wat is Bakuchiol

Wat is Bakuchiol?

Bakuchiol is een plantenextract van de babchi-plant dat dezelfde huidvoordelen biedt als retinol (Vitamine A) zonder de vervelende bijwerkingen van retinol.

Bakuchiol heeft antioxiderende, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Het bevordert huidvernieuwing, stimuleert de collageenproductie van je huid, kan hyperpigmentatie verminderen, fijne lijntjes en rimpels verzachten en acne verminderen. Kortom, dé huidverjongende voordelen in een veilig, 100% plantaardig product!

Net als retinol wordt bakuchiol als concentraat aan een olie toegevoegd. SUIT Matters gebruikt koudgeperste, biologische Camellia olie vanwege de prachtige eigenschappen: een snel intrekkende olie die je huid uitstekend hydrateert, rijk is aan antioxidanten, ontstekingsremmend werkt en zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt is. Masseer ’s avonds na het reinigen van je gezicht een paar druppels Bakuchiol zachtjes in je huid.

Say Goodbye to Retinol, Hello Bakuchiol!

De (on)veiligheid van retinol

Retinol, jarenlang hét schoonheidsingrediënt in diverse crèmes en serums omdat is aangetoond dat het huidvernieuwing bevordert, collageenproductie van je huid stimuleert, hyperpigmentatie kan verminderen, fijne lijntjes en rimpels kan verzachten en vanwege de ontstekingsremmende werking acne kan verminderen.

Maar er zit een heel grote keerzijde aan retinol: de veiligheid. Uit steeds meer studies blijkt dat Retinol schadelijke bijwerkingen kan hebben, zeker wanneer je van jezelf al een gevoelige huid hebt. Denk aan bijwerkingen als een nog gevoeliger huid, huidirritatie, jeuk en roodheid. Daarnaast kan retinol je huid ook gevoeliger maken voor de schadelijke stralen van de zon. Retinol wordt dus vooral geadviseerd in je nachtverzorgingsproducten.

Retinol krijgt in de EWG-score niet voor niets een 6-9 (!).

De veilige opvolger Bakuchiol

Waar retinol gehaald wordt uit Vitamine A, komt Bakuchiol uit de zaden en de bladeren van een natuurlijke plant, de psoralea corylifolia-plant, beter bekend als de babchi-plant. Bakuchiol wordt al eeuwen gebruikt in Ayurvedische behandelingen en in de Chinese geneeskunde.

En nu beginnen de eerste verzorgingsproducten het te gebruiken als veilige opvolger van retinol. Beide ingrediënten hebben een vergelijkbare werking wat betreft de huidverjongende voordelen. Bakuchiol is uitstekend voor mensen met een gevoelige huid. Wat ook fijn is aan Bakuchiol is dat het altijd plantaardig, dus vegan, is, in tegenstelling tot retinol, dat vaak afkomstig is van dierlijke bronnen. En het kan prima overdag worden gebruikt.

De voordelen op een rij:

  • Vermindert fijne lijntjes en rimpels
  • Bevordert huidvernieuwing
  • Stimuleert collgeenproductie
  • Kan hyperpigmentatie verminderen
  • Vermindert acne
  • EWG Skin Deep veiligheidsscore: 1 (Retinol 6-9)
  • Niet irriterend
  • Veilig te gebruiken in de zon
  • Veilig in gebruik bij zwangerschap en borstvoeding

Wij voorspellen een gigantische opmars van het prachtige Bakuchiol in 2020!

Uitproberen? Klik hier voor SUIT Bakuchiol serum

Deel dit bericht