SUIT Matters is NCS gecertificeerd: feest!

Gepubliceerd: 26-01-2018 19:47:08

SUIT Matters is NCS gecertificeerd: feest!

Natuurlijke gezichtsverzorging kopen is helemaal niet zo gemakkelijk: etiketten lijken onleesbaar en hoe zit het nu echt met certificeringen?

Het is je vast niet ontgaan, maar er is een ware ratrace gaande in de cosmetische wereld voor allerhande certificeringen om als merk aan te tonen dat je goed bezig bent. Van vegan tot biologisch, van grotendeels natuurlijk tot 100% natuurlijk, je kan het zo gek niet bedenken of er is een certificaat voor. 

SUIT Matters NCS gecertificeerd

SUIT Matters heeft het NCS Certificaat voor al haar producten

Zoals je van ons gewend bent, zijn wij super transparant over onze ingrediënten. Elk product heeft

  • werkzame bestanddelen nodig (om de werkzaamheid te ondersteunen),
  • maar ook emulgators (om het lekker smeerbaar te maken),
  • conserveermiddelen (om het product langer houdbaar te maken)
  • en basisoliën (de basis van het product). 

Elk merk is verplicht om de ingrediënten te vermelden in de zogenaamde INCI-benaming. Dat is een wereldwijde taal die wordt gebruikt om ingrediënten aan te duiden, zodat iedereen, of je nu uit de Verenigde Staten of China komt, exact weet wat er in een product zit. 

Weet je? Die INCI benamingen vinden wij maar knap ingewikkeld. Sommige namen zijn zelfs zo ingewikkeld, dat je je niet eens kan voorstellen dat het een 100% natuurlijk ingrediënt is. En dat snappen wij best. 

Daarom hebben wij van alle mogelijke certificaten gekozen voor een NCS Certificering: EcoControl heeft onze producten gecontroleerd en ons het NCS certificaat verstrekt. NCS staat voor Natural Cosmetic Standards en deze certificering betekent dat alle producten van SUIT 100% natuurlijk zijn. 

Natuurlijke gezichtsverzorging kopen is bij SUIT verzekerd! Onze belofte aan jou: 100% natuurlijk!

We hebben het natuurlijk al gezegd, maar we kunnen alles zeggen. Dankzij het NCS Certificaat weet jij nu ook zeker dat wij, ondanks onuitspreekbare INCI-namen tussen onze ingrediënten, 100% natuurlijk zijn. 

Heb je ondanks dat toch nog vragen over onze ingrediënten of wat zij doen, kijk dan eens naar de ingrediëntenlijst van SUIT. Heb je nog steeds vragen? Mail ze dan naar info@suitmatters.nl en wij helpen je graag! 

What's next?

Op dit moment zijn wij bezig met het behalen van het Vegan certificaat. Onze producten kunnen dan wel 100% natuurlijk zijn, maar dat zegt niets over vegan. Zo is een veelgebruikt natuurlijk ingrediënt bijenwas. Een ingrediënt dat zorgt voor mooie producten, maar wij blijven 100% vegan. Zodra het certificaat binnen is, informeren we je meteen!

Waarom we ons niet in 1 keer voor alles certificeren?

Certificeren is super kostbaar. Als we dat van tevoren hadden geweten...? ;-) We bestaan pas sinds 2017 en doen de certificeringen na elkaar. Redenen? Eigenlijk maar 1: een kostenoverweging van een start-up. Nog even geduld, we zijn onderweg!

Deel dit bericht