New Year New You: de nieuwjaars detox

Gepubliceerd: 06-01-2022 14:17:22

New Year New You: de nieuwjaars detox

Als je ook maar enigszins op ons lijkt, dan gaat Kerstmis over iets te veel ‘guilty pleasures’ (champagne, kaasplankjes, overheerlijke toetjes, véél tussendoortjes, late nachten en niet-zo-heldere ochtenden) - het lijkt onvermijdelijk en we moeten ons daar niet al te slecht over voelen, het hoort gewoon een beetje bij de decembermaand.

Januari brengt je weer 'back to reality', en daarmee kun je sterk de behoefte voelen om jezelf aan een detox over te geven - of dat nu een complete levensstijlrevisie is of maar een paar kleine veranderingen die je helpen er weer verfrist uit te zien en je weer als je beste jij te voelen. Wij van SUIT delen enkele van onze essentiële tips voor een detox van januari, om je huid weer gezond & glowing in een topconditie te krijgen.

Detox je lichaam

  • Een voor de hand liggende maar absoluut noodzakelijke tip. Ja, je raadt het waarschijnlijk al. Drink meer water. Zes tot acht glazen per dag wordt aanbevolen voor een optimale hydratatie en het wegspoelen van toxines. Gun jezelf een mooie waterfles voor op je bureau, zodat je goed kunt bijhouden hoeveel je de hele dag door drinkt. Dit is ook geweldig voor je huid, want wat er in je lichaam gaat, heeft echt veel invloed op de buitenkant.
  • Verminder je cafeïne- en alcoholinname. Voordat je jezelf gek maakt met deze gedachte, we zeggen absoluut niet dat je het helemaal moet laten staan; het langzaam afbouwen van stimulerende middelen is een effectievere manier om je detox te volbrengen en gaat meteen gepaard zonder de symptomen die vaak optreden als je het volledig vermijdt. Begin je dag eens met het drinken van een glas warm water met verse citroen. Ook kruidenthee is een geweldig alternatief, en als je echt niet zonder je ochtendkoffie kunt, kies eens voor cafeïnevrij.
  • Kies één 'slecht' ding om te elimineren uit je voedselinname. Eén ding elimineren is veel makkelijker en ook veel realistischer dan meteen stoppen met al je ‘guilty pleasures’. Vermijd verwerkt voedsel, en begin bijvoorbeeld met de koekjes.
  • Beweeg meer. Oké, je hebt met jezelf misschien op 1 januari afgesproken om dit jaar meer dan één keer naar de sportschool te gaan (zelfs dat zou een verbetering zijn ten opzichte van vorig jaar), maar als dat niet binnen je mogelijkheden ligt, moet je gewoon proberen meer te bewegen. Dat kan echt zo eenvoudig zijn als een wandeling maken tijdens je lunchpauze, of elke dag 20 push-ups op kantoor doen (tot grote vreugde van je collega's natuurlijk).
  • Slaap voldoende. Dat betekent dat je je telefoon weglegt al voordat je echt naar bed gaat. Neem een bad met Lavendelolie en wat Epsom zout, dat verricht wonderen; het ontgift zowel je lichaam als geest en verbetert bovendien de kwaliteit van je slaap. We hebben het hier echt over therapeutische voordelen, dames - probeer het zelf!

Detox je huid

  • Laat je huid weer ademen. De hoeveelheid make-up die we tijdens de feestperiode op ons gezicht smeren, is vergelijkbaar met de inhoud van een cementmolen; vaak veel te dik en te zwaar – Maar ja, we zagen er wel onberispelijk uit…. Even geen make-up. De voordelen om je huid deze adempauze te geven, zijn ongeëvenaard. Ook wordt de doeltreffendheid van onze volgende huidverzorgingstips dan écht gewaarborgd.
  • Begin met de binnenkant. Zoals we eerder hebben vermeld, beïnvloedt de binnenkant de buitenkant. Voor een totale ontgifting van je huid moet je idealiter je eetgewoontes aanpassen aan je huidverzorgingsdoelen. Bewerkt voedsel, zuivel en geraffineerde suiker dragen allemaal bij aan het verstoppen van je poriën. Het kiezen voor veel fruit en groente, gezonde vetten zoals avocado's en noten, zorgt voor een mooie huid.
  • Investeer in een dubbele schoonmaak. Oké, we weten dat het soms al moeilijk genoeg is om je gezicht één keer goed te reinigen, maar als je dit twee keer doet, zal het effect veel grootser zijn. De eerste reiniging moet altijd gericht zijn op het verwijderen van make-upresten, terwijl de tweede ervoor zorgt dat je reiniging diep in je poriën plaatsvindt en daar zijn werk kan doen. Dubbele reiniging is vooral gunstig voor diegenen onder ons die in grote steden wonen, om eerst de vervuiling en het dagelijkse vuil te verwijderen en vervolgens echt diep te reinigen.
  • Door jezelf op een gezichtsmasker te trakteren, creëer je op een eenvoudige manier een spa-achtig gevoel van verwennerij in je eigen huis. Het is de perfecte behandeling om uit te voeren als je een beetje 'me time' nodig hebt. 20 Minuten ontspannen met je favoriete tv-serie of een goed boek werkt echt magisch. Ontdek het wondermiddel in ons masker dat Actieve Kool heet. Dit ontgiftende ingrediënt werkt om onzuiverheden uit de huid te halen, goed voor de huid die toont dat het iets teveel lange nachten en feestjes heeft gehad. Bovendien verstevigt het je poriën waardoor het algehele uiterlijk van je huid zichtbaar verbetert.
  • Neem voedingsssupplementen in je beautyregime op. Spirulina of Chlorella zijn echte toppers voor je huid. Deze anti-aging zeecollagenen meng je gewoon in je shake en is precies de boost die ook je huid heel goed kan gebruiken. 2019 is natuurlijk niet voor niets het jaar om de beste versie van jezelf te worden!

Deel dit bericht